Kedves Vásárlóink!

A megnövekedett rendelésszám és a mobilcsere program határidejének közelsége miatt (március 31.) nem tudjuk garantálni, hogy a programban való részvételhez a megrendelt készülékek időben üzleteinkbe kerülnek. Kérjük amennyiben mobilcsere program keretében kíván készüléket vásárolni keresse fel személyesen üzleteinket az elérhető készülékekért!

Általános tájékoztató

Az alábbiakban egy általános tájékoztatót olvashat arra az esetre, ha készülékét szervizeltetni szeretné. A szervizbeadás előtt fontos, hogy megfelelően tájékozódjon a javítási folyamatról, annak esetleges költségeiről és időtartamáról.

A SZERVIZELÉS ÁLLAPOTÁRÓL A "szerviz@firstphone. hu" címen érdeklődhet.

Fontos, hogy a készülékét kizárólag gyári állapotra való visszaállítást követően tudjuk átvenni Öntől. Személyes adatok mentésében kollégáink a hatályos GDPR szabályok értelmében nem tudnak segíteni. A szerviz abban az esetben fogadja el a garanciális javításra leadott igényét, amennyiben a termék eljut a szervizhez a garanciajegyen feltüntetett időpont előtt. A leadástól számítva a Xiaomi és Ulefone készülékek esetében 4-5 munkanap alatt megy végbe ez a folyamat.

Az általunk működtetett márkaszervizekben alkatrész vásárlására nincs lehetőség, a készülék alkotóelemiet kizárólag beépítéssel együtt értékesítjük.

A készülékek bevizsgálási díja egységesen 4000 Forint költséget jelent, amelynek során a szerviz egy vizsgálatnak veti alá mobiltelefonját és feltárja a működést korlátozó hiba okát. A szerviz kiad egy árajánlatot. Az ajánlat elfogadása esetén a bevizsgálási díjat elengedjük. Amennyiben a kiadott ár Önnek nem megfelelő, abban az esetben kérheti, hogy készülékét a szerviz javítatlanul visszajuttassa a leadás helyére. Ebben az esetben azonban a 4000 Forintos bevizsgálási díj Önt terheli.

Huawei és Samsung termék javításakor a kijelölt szervizpontban van lehetősége cserekészülék igénylésére. Ezt az igényét abban az esetben tudjuk teljesíteni, ha az adott szerviz rendelkezik erre a célra fenntartott készülékkel. Sok esetben előfordul, hogy az összes cserekészülékünk kiadásra került más Ügyfeleink számára.

Ha készüléke nem javítható a saját szervizünkben, melynek eredményeképp a termék szervizelése a Telemax szervizhálózat bevonásával történik, abban az esetben a várható szervizelési időtartam 2-4 hét. Az általunk működtetett, valamint partnerszervizeink egyaránt hétköznapokon működnek, így hétvégi javításra sajnos nincs lehetőség.

Készülékét nem áll módunkban átvenni Öntől, ha a garancia és a vásárlás igazolásához szükséges dokumentumok (számla vagy nyugta, ill. garanciajegy) hiányoznak.

A termékek nem tartoznak bele a garanciális javítás keretei közé abban az esetben, ha harmadik féltől származó alkalmazás nem működik megfelelően. Ilyen esetben a cserére sincs lehetőség. Ennek oka, hogy a termék működéséért a gyártó, az operációs rendszerért pedig a rendszer gyártója vállal garanciát. A harmadik féltől származó applikációk (Pl: Facebook, Viber) működésért sem a gyártó, sem az operációs rendszer kiadója nem felel.

Az általunk üzemeltetett márkaszervizekben bizonyos piacra szánt készülékeket (Pl: Ázsia) nem javítunk.

Apple

Iphone termékek esetében Sopronban, Kisvárdán valamint Miskolcon tudunk helyszíni javítást végezni. Abban az esetben, ha a kellő alkatrész nincs készleten, a szükséges modul beszerzési ideje 2-3 munkanap. Az Iphone készülékeihez használt alkatrészeink utángyártottak, gyári alkatrészt kizárólag az Apple Store üzleteiben lehetséges beszerezni. Az Apple által gyártott telefonok szervizelésére 3 hónap garanciát vállalunk. Az Apple termékek szervizelése során rendkívül fontos, hogy a készülék „Find my Iphone” funkciója kikapcsolt állásban legyen. Amennyiben ez a funkció be van kapcsolva, a szerviz nem kezdi meg a termék javítását.

Xiaomi és Ulefone

A Xiaomi és Ulefone termékek esetében a szervizelés a szokásosnál több időt vesz igénybe. Ennek oka, hogy a gyártók még nem képviseltetik magukat megfelelően Magyarországon. A két kínai gyártó készülékeire 1 éves FirstPhone garanciát tudunk biztosítani, melynek értelmében az esetleges meghibásodás esetén a terméket a vásárlás helyére kell visszajuttatni. A felvevő üzlet a budapesti központba küldi a terméket, akik továbbítják azt a javítást végző szerviz felé. A Xiaomi és Ulefone termékeit a beszállító partnerünk szervizébe küldjük vissza. A javítás időtartamára cégünknek semmilyen befolyása nincs, az átlagos szervizelési idő Xiaomi és Ulefone termékek esetében 4-6 hét. Cserekészülék biztosítására sajnos nincs lehetőségünk.

Amennyiben a termékét javításra adja le hozzánk, készülékről minden esetben eltűnnek a személyes adatok, így a leadás előtt mindenképp javasolt biztosági mentés készítése. Kollégáink az ilyen műveletben a hatályos GDPR szabályozás értelmében nem tudnak segítséget nyújtani Önnek. A készülékre felhelyezett üvegfólia, tok, stb. épségéért, meglétéért felelősséget nem vállalunk. Értékesítőink kizárólag a szükséges dolgokat veszik át Öntől.

Xiaomi mobiltelefonja nem javítható abban az esetben, ha a gyári adatokra való visszaállítás aktív MI fiók alatt történik. Ilyen esetben a készülék lezár, amely olyan hibát eredményez, mely nem javítható. Ha Xiaomi termékét gyári adatokra szeretné visszaállítani, abban az esetben az első és legfontosabb lépés a MI fiókból való kijelentkezés. A művelet végeztével azzal a fiókkal kell belépni a készülékbe, amellyel korábban is használatba vette. A fiók létrehozásakor megadott e-mail címet és jelszót minden esetben gondosan meg kell őrizni annak érdekében, hogy elkerülje az ilyen kellemetlenségeket.

Szerviz

Igényeld a szerviz szolgáltatásunkat az oldalunkon és kövesd nyomon a készüléked állapotát. A szolgáltatás használatához felhasználói fiók szükséges!

Személyes átvétel

Vedd át személyesen rendelésed valamelyik üzletünk egyikében. Ha nem esik a közeledbe FirstPhone üzlet, válaszd a GLS csomagpontok vagy a Csomagküldő pontok egyikét.

OTP Online Áruhitel igénylés

A megjelölt termékeket lehetőség van OTP Áruhitellel is megvásárolni. Online hitel igénylése csak a webáruházunkban érhető el!